Sanabelle Kedi Maması İncelemesi - Yorum | suzionline
Sanabelle Kedi Maması İncelemesi – Yorum

Sanabelle Kedi Maması İncelemesi – Yorum

Selam, Sanabelle kedi maması yorum yazısı ile karşınızdayım! Birkaç sene önce keşfettim aslında bu markayı içeriklerini inceledikten sonra uygun fiyatına şaşırmıştım. Muhtemelen Türkiye pazarında çok reklam yapmadığı için uygun fiyatlı kaldığını düşünüyorum çünkü pek bilinmiyor. Online’da en çok aranan kedi mamaları içerisinde yer almaya başladığını fark edince bir inceleme yazısı yazmak istedim. Gelin birlikte Sanabelle markasını tanıyalım daha sonra da Sanabelle kısır kedi mamasının içeriklerini inceleyelim ayrıca çoğumuzun kullandığı markalarla fiyat/içerik kıyaslamasını yapalım. Hazırsanız baş!

Sanaballe Markası

Sanabelle bir Alman markası, Bosch firması tarafından üretiliyor. 60 yılı aşkın bir süredir sektörde olan bir marka. Mamalar Almanya’da kendi fabrikalarında üretiliyor. Ayrıca resmi internet sitelerinde iklim açısından nötr, sürdürülebilir şekilde mama ürettiklerini beyan etmişler. Çevre dostu (aynı zamanda kilitli) bir ambalaj kullandıklarına ve hayvanlar üzerinde deney yapmadıklarına da yer vermişler.

Ürün gamı geniş, özelleştirilmiş mama çeşidi oldukça fazla.

Sanabelle Kedi Maması Çeşitleri

Türkiye’de satışta olan 16 çeşit kedi maması var.

Kitten (yavru kedi) maması,

Yetişkin mamada alabalıklı, kümes hayvanlı, deve kuşu etli çeşitleri,

Indoor ve outdoor (ev içi beslenen ev dışı beslenen) çeşitleri

Light, yaşlı, kısır, hassas sindirim, urinary (idrar yolları), hair&skin (deri ve tüy sağlığı), dental (diş sağlığı), tahılsız, Grande (kıkırdak sağlığı) gibi çeşitleri var.

Ben Sanabelle Grande kedi mamasını bilmiyordum. Kıkırdak sağlığını ön plana alıp bir içerik hazırlamalarına sevindim açıkçası çünkü Türkiye’de beslenen çoğu cins kedi bu konuda sıkıntı yaşıyor. Urinary seçeneği ise çoğu markada online olarak ulaşılabilir değil. Genel olarak baktığımızda ürün gamının geniş ve ulaşılabilir olmasını sevdim.

Sanaballe Kısır Kedi Maması İnceleme, Yorum

Çoğu kedi sahibi kısır kedi maması kullandığı için Sanabelle kısır kedi mamasının içeriğine hep birlikte bir bakalım.

Sanabelle kısır kedi mamasında kısırlaşma sonrası aşırı kilo almayı engelleyebilmek için

  • glutenli tahıl içermeyen,
  • düşük enerjili
  • ve yüksek lifli

bir mama içeriği planlamış. Ayrıca hayvansal proteinin toplam protein içindeki payı: %91,50. Bu efsane bir rakam, biliyorsunuz kedi/köpek mamalarında en çok eleştirdiğimiz şey proteinin hayvansal değil bitkisel kaynaktan gelmesi oluyor.

Sanabelle Kısır Kedi Maması İçindekiler:

  • Taze kümes hayvanı eti (%20), kurutulmuş kümes hayvanları proteini, patates nişastası (%18), kurutulmuş patates, taze karaciğer (%5), karaciğer unu, kurutulmuş şeker pancarı küspesi (şekeri alınmış), hidrolize protein, bezelye lifi, selüloz (lif), kurutulmuş greaves, keten tohumu, somon yağı, yumurta tozu, balık unu, kurutulmuş bezelye, kuru maya (%0,1 mannanoligo sakkaritler, %0,06 beta-glukanlar dahil), kalsiyum karbonat, potasyum klorür, kurutulmuş kızılcık, kurutulmuş yaban mersini, kurutulmuş yeşil dudaklı midye, kurutulmuş kadife çiçeği, hindiba tozu, kurutulmuş yuka.

Öncelikle içerisinden mısır, mısır gluteni, buğday ve buğday gluteni yok. %25 taze hayvansal içerik var ve ilk iki içerik hayvansal zaten protein kaynağının %90.60’ı hayvansal. Bunlar ilk bakışta dikkatimi çeken güzel noktalar.

Sanabelle Kısır Kedi Maması Analiz Değerleri:

  • Protein %29,00, Yağ Oranı %9,50 Ham Lif %5,50 Ham Kül %6,80 Fosfor % 1,00 Kalsiyum %1,10 Sodyum %0,40 Potasyum %0,72 Magnezyum %0,08 Metabolojik Enerji 346 kcal / 100 g Et içeriği / hayvansal protein oranı % 55,30 Hayvansal proteinin toplam proteine oranı %90,60

Besinsel Katkılar:

  • A vitamini 17.000 IU, D3 vitamini 1.500 IU, B1 vitamini 20 mg, B2 vitamini 20 mg, B6 vitamini 20 mg, B12 vitamini 40 mcg, biotin 275 mcg, pantotenik asit 20 mg, niasin 80 mg, taurin 2.000 mg, folik asit 2,0 mg, kolin klorür 2.450 mg, E vitamini 150 mg.
  • Çinko (amino asit çinko şelat, hidrat olarak) 40 mg, bakır (bakır(II) sülfat, pentahidrat (10 mg), iyot kalsiyum iyodat, susuz (2,0 mg), selenyum sodyum selenit (0,2 mg), çinko çinko oksit (30 mg).
  • Antioksidanlar

İçeriği İncelediğimde Beğendiğim Noktalar;

  • Protein kaynağının %90’ı aşkın kısmı hayvansal ve bu hayvansal miktarın %55’i taze. (Bunlar çok iyi oranlar. Çok iyi diye bilinen  birçok mama markasında bu oranların yarısını göremiyoruz.)
  • Glutensiz, glutenli tahıl içermiyor. (Proteini hayvansaldan karşıladıkları için içeriğe tahıl doldurmamışlar.)
  • Şeker, soya, renklendirici veya tatlandırıcı gibi yapay katkı maddeleri içermiyor
  • Protein oranı %29. Genelde hayvansal içeriği yüksek mamalar ”yüksek protein” denilerek eleştirilir. Ben bu eleştirilere katılmasam da Sanabelle bu eleştirilere de maruz kalmaz çünkü protein oranı yüksek değil. Hayvansal içeriği yüksek ama proteini düşük mama arayanlar buldu yani.
  • Kalsiyum, magnezyum ve fosfor oranları düşük, üriner sistem için bu açıdan oldukça iyi.
  • Bir de beğenmediğim bir nokta eklemeliyim, o da karbonhidrat oranı. 100-(protein+yağ+lif+kül+nem)=karbonhidrat oranı gibi temel bir formülüz var. Baktığımızda karbonhidrat oranı %39.2 gibi bir rakam çıkıyor, daha düşük olmasını umardım.

Neden Kedi Mamasında Glütenden Kaçınıyorum?

”Glüten oldukça alerjendir ve gastrointestinal fermantasyona ve diğer Gastrointestinal hastalıklara neden olur. Mısır her türlüsüyle yüksek glisemik indeksli, düşük kaliteli, eksik, evcil hayvanlar için biyolojik olarak uygunsuz bir protein kaynağıdır. Oldukça alerjen olan ucuz bir dolgu maddesidir.”

Diyor Dr. Karen Becker (kaynak)

Ayrıca yine aynı kaynaktan teyit edebileceğiniz ufak bir çalışmadan da bahsetmek istiyorum.

İki grup köpek üzerinde bir diyet araştırması yapılmış. Birinci gruptaki köpeklere yalnızca tavuktan oluşan bir diyet verilmiş; ikinci gruba ise ise azalan miktarda tavuk ve artan miktarda mısır glüteni unu içeren diyetler verilmiş %100 tavukla beslenen köpeklerle karşılaştırıldığında, diğer köpeklerde şunlar gözlenmiş:

  • Yağsız dokuda azalma

  • Vücut yağında artış

  • İyi beslenmiş bir vücudun evrensel belirteçleri olan kan proteinlerinin seviyelerinin azalması

Ki kediler zorunlu etçil hayvanlar, kediler üzerindeki etkisinin çok daha fazla olacağı muhtemel. Protein hayvansal değil bitkisel bitkisel kaynaktan elde edilince yağlanma, yağsız dokuda azalma, kan proteinlerinin azalması görülebiliyor.

Sanabelle Kısır Kedi Maması Kıyaslama Tablosu

Sanabelle kısır kedi mamasının farklı 3 markanın kısır maması ile bazı parametrelerde kıyaslama tablosunu hazırladım. Kalitesini konumlandırmak için fikir verebilir;

Tabloyu incelediğimde

taze et içeriği,

gluten içermemesi,

düşük yağ oranı ile dikkat çekiyor.

Bir de dikkatimi çeken protein oranının diğer markalardan düşük olması. Yine söylüyorum, yüksek hayvansal içerik ancak düşük protein oranı içeren kedi maması arayanlar için iyi bir seçenek. İlave taurin ortalama bir rakamda, iyi diyebiliriz. Fiyat açısından baktığımızda ise diğerleri ile aynı fiyat bandında olduğunu görebiliyoruz şu an için..

Sanabelle Kedi Maması Aylık Maliyet

 

Kedinizi Sanabelle kısır kedi maması ile beslerseniz aylık maliyeti ne olur, gelin bir de ona bakalım.

Önerilen Tüketim Miktarı

Ortalama yetişkin bir kedinin 5 kg olduğunu düşünürsek, günlük yemesi önerilen miktar yaklaşık 60gram. 10 kiloluk bir paket mama yaklaşık 5.5 ay bir kediye yeterli olur. 10 kg’lık bir paket şu an 2200tl civarında. (Mamanın linkini buraya yerleştirdim.)

Bu durumda kedinizi Sanabelle kısır kedi maması ile beslerseniz aylık mama masrafınız 400 tl oluyor.

Sanabelle Kısırlaştırılmış Kedi Maması Kullananlar

 

Kedi maması incelerken ya da alırken kullanıcı yorumlarını pek baz almıyorum açıkçası. Değerlendirme parametreleri konusunda uyuştuğumuzu pek düşünmüyorum çünkü. Yine de almadan önce sanal pazar yerlerindeki yorumlara bir göz gezdiriyorum. Sanabelle kısır kedi maması için de biraz baktım. Mamanın içeriği, etkisi ya da tadı konusunda olumsuz yorum pek göremedim. Düşük puan verenler genelde satıcı kaynaklı kargo süreçlerinden puan kırmışlar.

Ben bu markanın birkaç mama çeşidinin 1.5 kg’lık paketlerini kullandım. Birçok mama markasında urinary, dental, sensitive gibi seçenekleri sadece kliniklerde oluyor ancak Sanabelle markasında özelleştirilmiş mama çeşidi çok ve online olarak erişilebiliyor. Bu sebeple ihtiyaç halinde dönem dönem hep kullandım. Mamaya bağlı bir şikayetim olmadı. Rotasyon içerisinde zaman zaman yer verdiğim bir markaydı zaten, öyle de devam ediyor.

Siz Sanabelle kedi mamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Özellikle uzun süreli kullananlar varsa tecrübelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın lütfen.

Şimdilik benden bu kadar,

Kediyle kalın,

Kaliteli kedi maması yiyen kediyle!

128

14 Responses

  1. Zeynep
    12 Ağustos 2024
    • suzionline
      12 Ağustos 2024
  2. Didem
    12 Ağustos 2024
  3. Semra
    12 Ağustos 2024
  4. Aydan
    12 Ağustos 2024
  5. Hatice
    12 Ağustos 2024
  6. Nesrin Köklü
    12 Ağustos 2024
  7. Tuğba
    12 Ağustos 2024
  8. Nurevşan
    12 Ağustos 2024
  9. Hilal
    12 Ağustos 2024
  10. Bengü
    13 Ağustos 2024
  11. D. Emine
    13 Ağustos 2024
  12. Aylin
    13 Ağustos 2024
  13. Mert
    25 Ağustos 2024

Yorumunuzu Yazabilirsiniz