Selam, Sanabelle kedi maması yorum yazısı ile karşınızdayım! Birkaç sene önce keşfettim aslında bu markayı içeriklerini inceledikten sonra uygun fiyatına şaşırmıştım. Muhtemelen Türkiye pazarında çok reklam yapmadığı için uygun fiyatlı kaldığını düşünüyorum çünkü pek bilinmiyor. Online’da en çok aranan kedi mamaları içerisinde yer almaya başladığını fark edince bir inceleme yazısı yazmak istedim. Gelin birlikte Sanabelle markasını tanıyalım daha sonra da Sanabelle kısır kedi mamasının içeriklerini inceleyelim ayrıca çoğumuzun kullandığı markalarla fiyat/içerik kıyaslamasını yapalım. Hazırsanız baş!
Sanaballe Markası
Sanabelle bir Alman markası, Bosch firması tarafından üretiliyor. 60 yılı aşkın bir süredir sektörde olan bir marka. Mamalar Almanya’da kendi fabrikalarında üretiliyor. Ayrıca resmi internet sitelerinde iklim açısından nötr, sürdürülebilir şekilde mama ürettiklerini beyan etmişler. Çevre dostu (aynı zamanda kilitli) bir ambalaj kullandıklarına ve hayvanlar üzerinde deney yapmadıklarına da yer vermişler.
Ürün gamı geniş, özelleştirilmiş mama çeşidi oldukça fazla.
Sanabelle Kedi Maması Çeşitleri
Türkiye’de satışta olan 16 çeşit kedi maması var.
Kitten (yavru kedi) maması,
Yetişkin mamada alabalıklı, kümes hayvanlı, deve kuşu etli çeşitleri,
Indoor ve outdoor (ev içi beslenen ev dışı beslenen) çeşitleri
Light, yaşlı, kısır, hassas sindirim, urinary (idrar yolları), hair&skin (deri ve tüy sağlığı), dental (diş sağlığı), tahılsız, Grande (kıkırdak sağlığı) gibi çeşitleri var.
Ben Sanabelle Grande kedi mamasını bilmiyordum. Kıkırdak sağlığını ön plana alıp bir içerik hazırlamalarına sevindim açıkçası çünkü Türkiye’de beslenen çoğu cins kedi bu konuda sıkıntı yaşıyor. Urinary seçeneği ise çoğu markada online olarak ulaşılabilir değil. Genel olarak baktığımızda ürün gamının geniş ve ulaşılabilir olmasını sevdim.
Sanaballe Kısır Kedi Maması İnceleme, Yorum
Çoğu kedi sahibi kısır kedi maması kullandığı için Sanabelle kısır kedi mamasının içeriğine hep birlikte bir bakalım.
Sanabelle kısır kedi mamasında kısırlaşma sonrası aşırı kilo almayı engelleyebilmek için
- glutenli tahıl içermeyen,
- düşük enerjili
- ve yüksek lifli
bir mama içeriği planlamış. Ayrıca hayvansal proteinin toplam protein içindeki payı: %91,50. Bu efsane bir rakam, biliyorsunuz kedi/köpek mamalarında en çok eleştirdiğimiz şey proteinin hayvansal değil bitkisel kaynaktan gelmesi oluyor.
Sanabelle Kısır Kedi Maması İçindekiler:
- Taze kümes hayvanı eti (%20), kurutulmuş kümes hayvanları proteini, patates nişastası (%18), kurutulmuş patates, taze karaciğer (%5), karaciğer unu, kurutulmuş şeker pancarı küspesi (şekeri alınmış), hidrolize protein, bezelye lifi, selüloz (lif), kurutulmuş greaves, keten tohumu, somon yağı, yumurta tozu, balık unu, kurutulmuş bezelye, kuru maya (%0,1 mannanoligo sakkaritler, %0,06 beta-glukanlar dahil), kalsiyum karbonat, potasyum klorür, kurutulmuş kızılcık, kurutulmuş yaban mersini, kurutulmuş yeşil dudaklı midye, kurutulmuş kadife çiçeği, hindiba tozu, kurutulmuş yuka.
Öncelikle içerisinden mısır, mısır gluteni, buğday ve buğday gluteni yok. %25 taze hayvansal içerik var ve ilk iki içerik hayvansal zaten protein kaynağının %90.60’ı hayvansal. Bunlar ilk bakışta dikkatimi çeken güzel noktalar.
Sanabelle Kısır Kedi Maması Analiz Değerleri:
- Protein %29,00, Yağ Oranı %9,50 Ham Lif %5,50 Ham Kül %6,80 Fosfor % 1,00 Kalsiyum %1,10 Sodyum %0,40 Potasyum %0,72 Magnezyum %0,08 Metabolojik Enerji 346 kcal / 100 g Et içeriği / hayvansal protein oranı % 55,30 Hayvansal proteinin toplam proteine oranı %90,60
Besinsel Katkılar:
- A vitamini 17.000 IU, D3 vitamini 1.500 IU, B1 vitamini 20 mg, B2 vitamini 20 mg, B6 vitamini 20 mg, B12 vitamini 40 mcg, biotin 275 mcg, pantotenik asit 20 mg, niasin 80 mg, taurin 2.000 mg, folik asit 2,0 mg, kolin klorür 2.450 mg, E vitamini 150 mg.
- Çinko (amino asit çinko şelat, hidrat olarak) 40 mg, bakır (bakır(II) sülfat, pentahidrat (10 mg), iyot kalsiyum iyodat, susuz (2,0 mg), selenyum sodyum selenit (0,2 mg), çinko çinko oksit (30 mg).
- Antioksidanlar
İçeriği İncelediğimde Beğendiğim Noktalar;
- Protein kaynağının %90’ı aşkın kısmı hayvansal ve bu hayvansal miktarın %55’i taze. (Bunlar çok iyi oranlar. Çok iyi diye bilinen birçok mama markasında bu oranların yarısını göremiyoruz.)
- Glutensiz, glutenli tahıl içermiyor. (Proteini hayvansaldan karşıladıkları için içeriğe tahıl doldurmamışlar.)
- Şeker, soya, renklendirici veya tatlandırıcı gibi yapay katkı maddeleri içermiyor
- Protein oranı %29. Genelde hayvansal içeriği yüksek mamalar ”yüksek protein” denilerek eleştirilir. Ben bu eleştirilere katılmasam da Sanabelle bu eleştirilere de maruz kalmaz çünkü protein oranı yüksek değil. Hayvansal içeriği yüksek ama proteini düşük mama arayanlar buldu yani.
- Kalsiyum, magnezyum ve fosfor oranları düşük, üriner sistem için bu açıdan oldukça iyi.
- Bir de beğenmediğim bir nokta eklemeliyim, o da karbonhidrat oranı. 100-(protein+yağ+lif+kül+nem)=karbonhidrat oranı gibi temel bir formülüz var. Baktığımızda karbonhidrat oranı %39.2 gibi bir rakam çıkıyor, daha düşük olmasını umardım.
Neden Kedi Mamasında Glütenden Kaçınıyorum?
”Glüten oldukça alerjendir ve gastrointestinal fermantasyona ve diğer Gastrointestinal hastalıklara neden olur. Mısır her türlüsüyle yüksek glisemik indeksli, düşük kaliteli, eksik, evcil hayvanlar için biyolojik olarak uygunsuz bir protein kaynağıdır. Oldukça alerjen olan ucuz bir dolgu maddesidir.”
Diyor Dr. Karen Becker (kaynak)
Ayrıca yine aynı kaynaktan teyit edebileceğiniz ufak bir çalışmadan da bahsetmek istiyorum.
İki grup köpek üzerinde bir diyet araştırması yapılmış. Birinci gruptaki köpeklere yalnızca tavuktan oluşan bir diyet verilmiş; ikinci gruba ise ise azalan miktarda tavuk ve artan miktarda mısır glüteni unu içeren diyetler verilmiş %100 tavukla beslenen köpeklerle karşılaştırıldığında, diğer köpeklerde şunlar gözlenmiş:
-
Yağsız dokuda azalma
-
Vücut yağında artış
-
İyi beslenmiş bir vücudun evrensel belirteçleri olan kan proteinlerinin seviyelerinin azalması
Ki kediler zorunlu etçil hayvanlar, kediler üzerindeki etkisinin çok daha fazla olacağı muhtemel. Protein hayvansal değil bitkisel bitkisel kaynaktan elde edilince yağlanma, yağsız dokuda azalma, kan proteinlerinin azalması görülebiliyor.
Sanabelle Kısır Kedi Maması Kıyaslama Tablosu
Sanabelle kısır kedi mamasının farklı 3 markanın kısır maması ile bazı parametrelerde kıyaslama tablosunu hazırladım. Kalitesini konumlandırmak için fikir verebilir;
Tabloyu incelediğimde
taze et içeriği,
gluten içermemesi,
düşük yağ oranı ile dikkat çekiyor.
Bir de dikkatimi çeken protein oranının diğer markalardan düşük olması. Yine söylüyorum, yüksek hayvansal içerik ancak düşük protein oranı içeren kedi maması arayanlar için iyi bir seçenek. İlave taurin ortalama bir rakamda, iyi diyebiliriz. Fiyat açısından baktığımızda ise diğerleri ile aynı fiyat bandında olduğunu görebiliyoruz şu an için..
Sanabelle Kedi Maması Aylık Maliyet
Kedinizi Sanabelle kısır kedi maması ile beslerseniz aylık maliyeti ne olur, gelin bir de ona bakalım.
Önerilen Tüketim Miktarı
Ortalama yetişkin bir kedinin 5 kg olduğunu düşünürsek, günlük yemesi önerilen miktar yaklaşık 60gram. 10 kiloluk bir paket mama yaklaşık 5.5 ay bir kediye yeterli olur. 10 kg’lık bir paket şu an 2200tl civarında. (Mamanın linkini buraya yerleştirdim.)
Bu durumda kedinizi Sanabelle kısır kedi maması ile beslerseniz aylık mama masrafınız 400 tl oluyor.
Sanabelle Kısırlaştırılmış Kedi Maması Kullananlar
Kedi maması incelerken ya da alırken kullanıcı yorumlarını pek baz almıyorum açıkçası. Değerlendirme parametreleri konusunda uyuştuğumuzu pek düşünmüyorum çünkü. Yine de almadan önce sanal pazar yerlerindeki yorumlara bir göz gezdiriyorum. Sanabelle kısır kedi maması için de biraz baktım. Mamanın içeriği, etkisi ya da tadı konusunda olumsuz yorum pek göremedim. Düşük puan verenler genelde satıcı kaynaklı kargo süreçlerinden puan kırmışlar.
Ben bu markanın birkaç mama çeşidinin 1.5 kg’lık paketlerini kullandım. Birçok mama markasında urinary, dental, sensitive gibi seçenekleri sadece kliniklerde oluyor ancak Sanabelle markasında özelleştirilmiş mama çeşidi çok ve online olarak erişilebiliyor. Bu sebeple ihtiyaç halinde dönem dönem hep kullandım. Mamaya bağlı bir şikayetim olmadı. Rotasyon içerisinde zaman zaman yer verdiğim bir markaydı zaten, öyle de devam ediyor.
Siz Sanabelle kedi mamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Özellikle uzun süreli kullananlar varsa tecrübelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın lütfen.
Şimdilik benden bu kadar,
Kediyle kalın,
Kaliteli kedi maması yiyen kediyle!
Zeynep
12 Ağustos 2024Merhaba, güzel bir içerik olmus elinize sağlık. Ben yaklaşık 10 yıl önce ilk kedimi sahiplendigimde veterinerimin önerdiği tek markaydi Sanabelle. Uzun bir süre kullandım, bu arada 2. Kedimi sahiplendim. Kedi sayısı artınca malum fiyatlardan dolayı başka mamaya gectim. 2.kedim 2 yaşındayken aylarca kusma problemi yaşadı 1 ay hastanede yatti tahliller endoskopi derken hiçbir şey bulunamadı ama kusmaya devam ediyordu. Sanabelle yi tekrar denemek geldi aklıma ve başladım. Başladığım gibi yavrumun kusmalari geçti. Tüyleri canlandı. Bu arada hassas sindirim olanını kullanıyorum ben. 6 yıl oldu hala kusma yok sukur yavrum sağlığına kavuştu sayesinde. Kustugu 1 senelik sure için kafamı vuruyorum duvarlara neden aklıma gelmedi diye. Böyle bor sıkıntı yaşayan varsa kedisinde denemesini tavsiye ederim. Sevgiler.
suzionline
12 Ağustos 2024Çok teşekkür ederim, çok geçmiş olsun. Sorunun çözülmesine çok sevindim <3
Didem
12 Ağustos 202430 kg’a yakın kullandık. Balıklı, tavuklu ve dental. Tadını seviyor, Tüy ve sindirim sağlığı oldukça yerinde. Sadece onunla beslenmiyor konserve ve evde yaptığım yaş mamadan da yiyor ama kalitesi kötü olsa belli ederdi diye düşünüyorum. Memnunum 😊
Semra
12 Ağustos 2024Mükemmel içerik eline sağlık ❤️ 4 yaşında, kısır, scottish, kemik hastalığı olan ve aynı zamanda felç olan kedim için kaliteli ama düşük proteinli mama arıyordum. Felçli kediler diğer kedilere nazaran daha az hareket ettikleri için fazla proteini yakamıyorlar ve maalesef idrar yollarını etkiliyor. Ben aman çocuğum en iyisini yesin diye dayadım ND’yi, dayadım Acana’yı. Sonra hop idrar yollarından veterinerdeyiz. Ama çocuğuma çöp de yedirmek istemiyorum. Sanırım aradığım mamayı buldum. Hemen girip denemek için bi paket alacağım. Çoook teşekkürler iyi ki varsın Fatti ❤️
Aydan
12 Ağustos 2024Ben kullanmayı istiyordum ama bir türlü deneme fırsatım olmamıştı. Yazınız sonrası gönül rahatlığıyla deneyeceğim. Teşekkürler ❤️
Hatice
12 Ağustos 2024Ben de sanabelle’in iyi bir kedi maması olduğunu biliyorum hem kendi incelemelerimden hem de veteriner hekimler aracılığıyla. Ancak benim kediler sevmedi maalesef. O nedenle tekrar alamayacağım. Biz virbac’tan devam
Nesrin Köklü
12 Ağustos 2024Merhaba, kedimiz iki sene önce kendisi bizi seçti. Sitenin bahçesinde yaşıyordu. 8. katta oturuyoruz. Bir gün kapıyı açtığımda karşımdaydı. İlk geldiğinde hangi mamayı seveceğini bilmediğimiz için birkaç çeşit mama aldık. Sanabelle yi seçti. Aşırı kilo almıyor, tüyleri ipek gibi. Sanabelle yi gönül rahatlığıyla veriyorduk. Bilgilendirici yazınızı okuyunca içimiz daha da rahat etti. Teşekkürler
Tuğba
12 Ağustos 2024Merhaba çok güzel bir yazı olmuş öncelikle teşekkürler 🌺 ben bir yıldır nd nin kısır mamasını kullanıyodum. Veterinerim yüksek protein oranı için uyarınca sizden de görüp bu markaya geçtim. Erkek kedim de olduğu için uriner mamasını aldım nd den sonra tadı biraz yavan geldi sanırım ama alıştılar. Bu markanın diğer mamalarını da yıllık rutine ekleyip denemeyi düşünüyorum
Nurevşan
12 Ağustos 2024Merhabaa, yaklaşık 8 senedir kullandığımız ve hiçbir sorun çekmediğimiz bir marka Sanabelle. Canımız ciğerimiz. 12 yaşındaki, 11 yaşındaki ve 9 yaşındaki kedilerini kendilerine uygun olan mamalarından yiyorlar. Benim size bir sorum olacak Sanabelle e benzettiğm içeriğini beğendiğim bir başka mama Josera. O da Alman menşeili kaliteli bir mamaya benziyor. İnceleme imkanınız olur mu acaba?
Hilal
12 Ağustos 2024Merhabaaa super bir yazi olmus . Cok guzel incelemissiniz . Sanabelle icerik olarak cok cok guzel bir mama oldugunu dusunuyorum . Emeginize saglik . Acaba ilerleyen zamanlarda Proplan Liveclear icin bir inceleme metni de paylasabilir misiniiiizzz
Bengü
13 Ağustos 2024Merhaba,
İlaç gibi bir içerik olmuş, zamanınıza sağlık.
Sokaktan sahiplendiğim ama ırkı gereği iri kıyım iki kedim için (biri erkek 7 kg, dişi 5 kg) kısırlaşana kadar Royal Kanin, operasyonda fazla yağlı bulundukları için Somon Proplan’a geçerek yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum. Rotasyon için tekrar Royal’e geçtim ama içerik kümes hayvanlı diye ve sanki yine kilo alıyorlar gibi hissettiğim için alternatif mama arıyordum. Sanabelle’i duyuyordum ama çok duyulmayan marka diye cesaret edemiyordum, sanırım yazınızdan sonra bir şans vereceğim.
Sevgiler..
D. Emine
13 Ağustos 2024Fatti merhaba,
Yazını görünce çok mutlu oldum umarım vaktin oldukça bu şekilde olan içerikler devam eder. Emeğine sağlık. Sanabelle kedi maması hakkında çok kullanıcı yorumu bulamamıştım benim için çok bilgilendirici oldu çok teşekkür ederim. Virbac kedi maması hakkında ne düşünüyorsun acaba? Ve şuan kullandığın mama nedir? Acana el değiştirdiği ve içerik kalitesi düştüğü için ne kullanacağımı şaşırdım. Bu konuda çok yardıma ihtiyacım var teşekkür ederim 💙
Aylin
13 Ağustos 2024Merhaba,
Kızım bebekken orijenden nd ye herseyi denedim bir türlü kuru mama sevdiremedigim bir dönem olmuştu. O dönemde sanabella i keşfettim. Tabi ki almadan nerede uretildiginden içeriğine kadar araştırdım. Ve beğenip aldım. Kitten mamasi öyle yağlı ve sanırım yoğun bir kokuya sahipti ki yine yemeyecek diye korktum. Ama kızım ilk kez bayıla bayıla yedi. Kız kardeşimin oğlu içinde aynı süreci yaşadık ve sanabella dan mamayi sevdirdik. Şuan arada idrar yolları için olanı alıyorum. Markalari değiştirerek kullanıyorum. Nd proplan orijen ve sanabella i de aldım listeme. Hem oğlum hem kızım çok seviyor. İdar yolları mamasi boyut olarak bir tık büyük tek parçada yiyemedikleri için düşen parçayı da elitik çocuklarım yemediği biraz üzüldüm otomatik mama kabında da bir miktar sorun yaratabiliyor ama yine de alıyorum. Sanabella iyidir candır. 🫶
Mert
25 Ağustos 2024Merhaba, yurtdışında yaşıyorum.İncelemelerinizden ve yazılarınızdan öğrendiğim kadarıyla mamaların içeriğine dikkat etmeye çalışıyorum. 7 yaşındaki kısır erkek kedime Carnilove Sazan,Alabalıklı Kısırlaştırılmış Kedi Maması veriyorum. İçeriği şu şekilde;
Taze kemiksiz sazan (%25), kurutulmuş alabalık (%20), taze kemiksiz somon (%14), kurutulmuş somon (%12), balkabağı, tavuk yağı [tokoferollerle korunmuş] (%4), nohut, bezelye, tavuk ciğeri (%3), somon yağı (%2), taurine 2400,
protein oranı%34
ham yağ %14,0
ham lif %3,5
ham kül %9,5
kalsiyum %0,9
fosfor %0,8
magnezyum 0,04
nem içeriği 10.0
sodyum 1,2
Sizce bu mamayı kullanmaya devam etmeli miyim? Bu mamayı birkaç aydır kullanıyorum ama rotasyon da yapmak istiyorum. Bu mamaya alternatif bir mama önerebilir misiniz? Teşekkürler.